top of page

TOPIK Nedir?

  Kore'deki Yeterlilik Testi TOPIK, Korece olmayan dilde, anadili olmayan konuşmacıların konuşma ve anlama becerilerini ölçmek için tasarlanmış yazılı bir sınavdır.

   TOPIK testi, Korece dilde okuma, yazma ve dinleme anlamında yeterliliği ölçer. Testin üç farklı seviyesi vardır: Başlangıç, Orta ve İleri. Daha fazla doğruluk, yeterliliği değerlendirmek için her bir seviyeye eşleştirilen altı notla ifade edilir.

  Sınavın amacı

  • Korece olmayan Koreli konuşmacılar ve denizaşırı Koreliler için Korece öğrenme yönünü yaymak ve ayarlamak için.

  • Korece dil becerilerini ölçmek ve değerlendirmek ve Kore kolejlerine ve iş arayanlara kabul edilmek için sonuçları kullanmak

  Başvuru Yeterliliği

  • Dili öğrenmek ve daha yüksek çalışmalar için bir Kore üniversitesine girmeyi hedeflemek

  • Kore'de ve yurt dışında şirketler ve kamu kurumlarında iş aramak

  • Yurt dışına çıkmak veya yabancı bir okula devam etmek / mezun olmak

 

  TOPIK Testini kim yönetir?

  Doğrudan Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Eğitim Enstitüsü (NIIED), testin genel yönetiminden sorumludur, örneğin yurt içi ve yurt dışında testi yöneten kurumların denetlenmesi gibi.

  Neden TOPIK sınavına girmelisin?

  Bu kapsamlı sınav, Koreli dil öğrenenler, Kore'de eğitim görmek isteyen uluslararası öğrenciler ve Koreli şirketlerde ve kamu kurumlarında çalışmak isteyen bireyler gibi Korece olmayan ana dili konuşmacılar içindir.

   TOPIK puanı, Kore bursları, iyi Koreli üniversitelere giriş ve ayrıca Koreli şirketlerde iş için çok önemli bir kriterdir.

  Bu sınav aynı zamanda Kore ile ilgili bir alanda kariyer yapmayı ümit edenler için resmi belgelendirme almak için mükemmel bir fırsat olarak hizmet vermektedir - Çeviri, Tercümanlık, Turizm vs. Kore dilinde resmi bir dereceniz olmasa bile, Daha yüksek bir TOPIK sertifikası derecesine sahipseniz, iyi iş fırsatları elde edebilirsiniz.

  TOPIK Testine nasıl kayıt olabilirim?

  Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun duyurularını takip ederek internet sitesinden başvuru formunu doldurup belirtilen ücreti ödeyerek kayıt olabilirsiniz.

 

   

   Test ne zaman yapılır?

   TOPIK testi yılda 6 kez, Kore'de iki kez (Ocak ve Temmuz aylarında), Kore'de 4 kez ve denizaşırı ülkelerde (Mart, Nisan, Ekim ve Kasım aylarında) gerçekleştirilmektedir. Çoğu ülkede, sabah saatlerinde TOPIK I testi yapılır ve öğleden sonra TOPIK II testi yapılır. Yani isterseniz, aynı gün hem TOPIK I ve II'yi alabilirsiniz.

 

 

    TOPIK Test Yapısı

    TOPIK testi iki seviyeye sahiptir - TOPIK-I ve TOPIK-II . 

 

   TOPIK-I, yani başlangıç ​​seviyesinin, iki alt seviyesi vardır - 1 & 2 iken, TOPIK-II,yani Orta-İleri seviye, 4 alt seviye vardır - 3, 4, 5 & 6. Test katılımcıları, testte toplam puan olarak 1 ve 6 arasında bir seviye alırlar.

 

    Yeterliliği sağlayanlara, altı olası nottan biri ile resmi bir sertifika verilecektir:

 

  •    Düşük başlangıç ​​seviyesi (seviye 1),

                                                                                    Başlangıç Seviyesi

  •    Yüksek başlangıç ​​seviyesi (seviye 2),

  •    Düşük düzey (seviye 3),

                                                                                      Orta Seviye

  •    Yüksek orta seviye (seviye 4),

  •    Düşük gelişmiş ( seviye 5),

                                                                                      İleri Seviye

  •    Yüksek ileri düzey (seviye 6).

TOPIK-I (Seviye 1-2) sadece 2 bölüme sahiptir - Okuma ve Dinleme .

 

TOPIK II (Seviye 3-6) 3 bölümden oluşmaktadır - Okuma, Dinleme ve Yazma.

 

  TOPIK Düzeyleri ve Gereken Dil Becerileri

 

   Her bir seviyeden istenen dil becerilerinin kısa açıklaması aşağıdadır.

 

   Başlangıç ​​seviyesi

  Seviye 1:  Yaşamak için Korece'nin temel ifadelerinin kullanımı. Basit günlük konuşmalarda kendini ifade etmek ve anlamak, 800 temel kelimeden oluşan basit cümleler kurarak.

  Seviye 2: Yaklaşık 1.500∼2,000 kelime kelime dağarcığıyla bilinen konuların tartışılması. Resmi ve gayri resmi durumlar arasında doğru ayrım yapmak.

 

   Orta Seviye

 

   Seviye 3: Kamusal alanlarda insanlarla işlem yapmak ve sosyal ilişkileri sürdürmek. Kelimelerin ve konuşmaların doğru kullanımını anlamak. Korece temel özelliklerinin bilinmesi.

 

 Seviye 4:  Haberlerin, genel sosyal konuların ve soyut konuların doğruluk ve akıcılık ile kavranması. Kore kültürünün temsili yönlerini anlama ve temel deyimlere dayanan Kore sosyal ve kültürel içeriğinin kavranması.

 

    İleri düzey

   

   Seviye 5: Profesyonel araştırma veya işte Korece dilini kullanmada yüksek akıcılık. Siyaset, ekonomi ve diğer alanlarda daha az bilinen konuları anlamak ve tartışmak. Biçimsel ve gayri resmi, yazılı ve sözlü olarak birbirinden ayrılan uygun ifadelerin kullanımı.

 

   Seviye 6: Profesyonel bir çalışma ya da çalışmak için kesinlikle Korece'de akıcı bir şekilde konuşma, bir ana konuşmacının tam akıcılığı olmasa da, kendini problemsiz anlayabilme ve ifade edebilme kapasitesi.

bottom of page